Tvornica namještaja Ingrat d.o.o Gračanica osnovana je krajem 1995. godine. Od svog osnivanja do danas prolazili smo kroz različite faze u razvoju. Jasna strategija razvoja, konstantno ulaganje u tehnologiju i obuku kadrova, pozicionirali su nas među vodeće proizvođače namještaja za javne ustanove u našoj regiji.

Ingrat d.o.o Gračanica danas broji 84 zaposlena, od kojih je 11 u administrativno-tehničkom i 73 u proizvodnom sastavu. Proizvodnja je smještena na površinu od 8000 m2, u vlastitim pogonima za obradu metala i proizvodnju pločastog namještaja.

Tvornica je specijalizirana za proizvodnju školskog namještaja. Program proizvoda za školstvo obuhvata različite modele klupa i stolica za izvođenje teoretske nastave, školske laboratorije za predmete kao što su Hemija, Fizika ili Biologija, amfiteatre/auditorijume, te namještaj za nastavničke zbornice, biblioteke i restorane. U svom proizvodnom programu Ingrat također nudi i različite vrste ormara, kancelarijskog namještaja, sisteme polica, barskog i ugostiteljskog namještaja.